Az európai reptéri káosz áldozatául esett a magyar kosárlabda-válogatott

Hétfőn indul csak el magyar férfi kosárlabda-válogatott Franciaországba, ahol aznap este a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában lép pályára.

2022. július 3., 15:20

Szerző:

A magyar szövetség (MKOSZ) vasárnap délelőtti Facebook-bejegyzése szerint a csapatnak fel kellett volna szállnia az Amszterdamba – majd onnan Nantes-ba – tartó repülőre, ám az európai repülőtereken tapasztalható káosz miatt nem tudott a megtervezett útvonalon eljutni a mérkőzésre. A közlemény alapján a hatalmas késések lehetetlenné tették az átszállást.

Délután aztán kiderült, hogy csak hétfőn indulhat útnak a magyarok.

„Hajnalban kaptuk a jelzést, hogy a KLM Budapest-Amszterdam járata jelentős késéssel indul csak el a Liszt Ferenc reptérről” – mondta az MKOSZ honlapjának Plézer Gábor, a válogatott menedzsere.

„Így viszont nem tudtunk volna átszállni Nantes felé. Minden követ megmozgattunk, szerveztünk, egyeztettünk, végül sikerült megoldanunk, hogy a mérkőzés napján el tudjunk indulni.”

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány hozzátette: igen fárasztó, kemény út vár a csapatra, gyakorlatilag éppen beesnek majd a szállodába, hogy onnan induljanak is a csarnokba.

„Nem volt könnyű feladat, de sikerült megoldani, hogy ott legyünk a mérkőzésen” – mondta a szakvezető.

„Köszönet érte a munkatársainknak, a szövetségnek! Mi reggel hat órakor indulunk Kecskemétről, s tulajdonképpen éppen beesünk a mérkőzésre. Szerencsénk van, hogy a továbbjutásunkat már pénteken biztosítottuk, így most nem egy élet-halál mérkőzés vár ránk Franciaországban” – fejtette ki a kapitány.

A kvalifikáció második szakaszába már továbbjutott csapatok találkozójára hétfőn 20.30 órakor kerül sor Mouilleron-Le-Captifban.

(Kiemelt kép: A portugál  Francisco Amarante (b) és Mikael Hopkins (k), illetve Váradi Benedek (j) a férfi kosárlabda világbajnoki selejtező 5. fordulójában játszott a magyar válogatott-Portugália mérkőzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2022. július 1-jén. A mérkőzést a magyar válogatott 69-68-ra nyerte. MTI/Krizsán Csaba)

2022. augusztus 7., 17:54

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda Master Good hazai pályán könnyedén, 4-2-re legyőzte a több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Mezőkövesd Zsóry FC csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

2022. augusztus 7., 12:33

A magyar női vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlent játszott a hollandokkal  a Sassariban zajló felkészülési torna vasárnapi zárófordulójában.