Autizmussal diagnosztizálták az írek 98-szoros válogatott futballistáját

James McClean, az írek 98-szoros válogatott labdarúgója bejelentette, hogy autizmussal diagnosztizálták.

2023. március 29., 13:17

Szerző:

„Hosszú út áll mögöttem, és most, hogy megvan a diagnózis, itt az ideje, hogy megosszam mindenkivel” – írta a 33 éves játékos a közösségi oldalán, hangsúlyozva: azért hozta nyilvánosságra a betegségét, hogy támogassa autista kislányát.

„Ahogy mindannyian tudjátok, a lányom, Willow-Ivy autista. Az elmúlt négy évben csodálatosan változott az élete, de nekem, mint az édesapjának nehéz volt szembesülnöm azzal, hogy mennyi akadállyal és kihívással találkozik nap mint nap”

– fogalmazott a Wigan Athletic középpályása. Felidézte: ahogy a feleségével egyre többet megtudtak az autizmusról, egyre jobban felismerték, hogy sokkal több a hasonlóság közte és a lánya között, mint azt korábban hitték. „Sok olyan apró vonása van, amit magamban is látok” – írta McClean, aki aztán önmagát is kivizsgáltatta, ekkor derült ki, hogy ő is autista.

„Gondolkodtam azon, hogy ezt nyilvánosságra hozzam-e. Willow-Ivyért teszem, mert szeretném, ha tudná, hogy megértem őt, és hogy az autizmus nem állíthatja meg abban, hogy elérje a céljait és megvalósíthassa az álmait”

– fogalmazott a labdarúgó. 

McClean hétfőn este, a franciák elleni dublini Európa-bajnoki selejtezőn (0-1) lépett pályára 98. alkalommal az ír válogatottban.

(Kiemelt képünk: Tetoválások James McClean, az ír válogatott középpályásának vádliján az Anglia-Írország közötti nemzetközi barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt az észak-londoni Wembley stadionban 2020. november 12-én. Fotó: CARL RECINE/POOL/AFP)