Döntött az Aston Martin Sebastian Vettel jövőjéről

A csapat világbajnok pilótája lejáró szerződését most meghosszabbítaná. Korábban az hírlett, inkább Mick Schumachert hoznák el a helyére.

2022. június 29., 11:23

Szerző:

A Formula-1-es Aston Martin istálló szeretné meghosszabbítani négyszeres világbajnok német pilótája, Sebastian Vettel szezon végén lejáró szerződését.

Mike Krack csapatfőnök a Sport Bildnek nyilatkozva megismételte, hogy hosszú távon terveznek a 34 éves versenyzővel.

„Számunkra egyértelműen az az A terv, hogy szerződést hosszabbítunk Sebastiannal. Ha akarja, akkor 2023-ban is az Aston Martin pilótája lesz” – mondta az 50 éves szakember.

Hozzátette ugyanakkor, hogy konkrét tárgyalások még nem zajlottak ezzel kapcsolatban, miután a fókusz most az autó teljesítményének javításán van az istállónál.

„Természetesen nincs értelme olyan megbeszéléseket folytatni, amelyek csak a reményen alapulnak. Tények kellenek, és aztán beszélhetünk” - fogalmazott Krack.

Arra a felvetésre, hogy az Aston Martin esetleg érdeklődik-e Mick Schumacher leigazolása iránt, Krack így reagált:
„Jelenleg csak A tervünk van, B nincs.”

(Kiemelt kép: Sebastian Vettel. Fotó: Florion Goga / POOL / AFP)

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda Master Good hazai pályán könnyedén, 4-2-re legyőzte a több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Mezőkövesd Zsóry FC csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.