Aranyérem-eső a rövidpályás gyorskorcsolyában

Egyéniben Major Dominik és Szigeti Dóra szerzett aranyat a XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A harmadik aranyat a 2000 méteres vegyes váltónak köszönhetjük. 

2023. január 24., 16:58

Szerző:

Egyéniben 1000 méteren a férfiaknál Major Dominik, míg a nőknél Szigeti Dóra diadalmaskodott a XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) keddi versenynapján Olaszországban. A harmadik aranyat pedig a 2000 méteres vegyes váltó szerezte.

A Friuli Venezia Giulia tartományban zajló megméretésen a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) beszámolója szerint Szigeti – aki korábban 1500 méteren bronzot, 500 méteren ezüstöt szerzett – a hajrában egy nagyszerű előzéssel állt az élre, míg az 1500 méter után a második aranyát begyűjtő Major már korán az élre tört, pozícióját pedig nem is engedte át másnak.

A Jancsó Zalánnal és az 500 méteren aranyérmes Haltrich Lucával kiegészülő vegyes staféta hatalmas fölénnyel lett első a sportági program zárásaként.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott öt arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött a mostani EYOF-on.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Tegnap 19:06

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk. 

A wimbledoni címvédő kazah Jelena Ribakina és a fehérorosz Arina Szabalenka vívják a női egyes fináléját az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.