Lélegeztetőgépre került a Williams F1-es pilótája

Altatási komplikációk miatt lélegeztetőgépre került Alexander Albon, a Williams Formula-1-es pilótája.

2022. szeptember 13., 10:44

Szerző:

Alexander Albon állapotáról a Willams publikált egy közleményt, miszerint a pilótát vakbélgyulladás miatt szeptember 10-én megműtötték. A műtét sikeres volt, viszont váratlan komplikációk léptek fel.

A műtétet követően Alexander Albon váratlan altatás utáni komplikációkat szenvedett, amelyek légzési elégtelenséghez vezettek, ami ismert, de nem gyakori szövődmény. Újra intubálták és intenzív osztályra szállították. Vasárnap reggel már le tudták venni a lélegeztetőgépről, az intenzív osztályról is kikerült. Várhatóan kedden már haza engedik a kórházból.

A közlemény megjegyzi, hogy Alexander Albon a felépülésre és a felkészülésre koncentrál a hónap végi Szingapúri Nagydíj előtt.

Hálás a kórház ápolóinak

Alexander Albon megköszönte a kiváló ellátást és támogatást, amelyet kapott, többek között az Osperdale San Gerardo – ASST Monza ápolói, altatóorvosai és intenzív osztályának, az FIA orvosi csapatának, teljesítményedzőjének, Patrick Hardingnak, a Williams Racing csapatának és Dr. Luke Bennettnek a HINTSA Performance-tól.

(Kiemelt kép: A William's pilótája, Alexander Albona Formula-1-es Olasz Nagydíj előtti első edzésen a monzai Autodromo Nazionale pályán 2022. szeptember 9-én. Fotó: Miguel MEDINA / AFP)