A vitorlázó Berecz Zsombor hat futam után harmadik

Az világ- és Európa-bajnok magyar versenyző egy helyett csúszott vissza a szerdai versenynaphoz képest.

2021. július 29., 13:34

Szerző:

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a harmadik versenynap után a harmadik helyen áll a tokiói olimpián. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó csütörtökön előbb a hatodik, majd a hetedik helyen ért célba, ezzel egyet visszacsúszott szerdai pozíciójához képest – írja az MTI.

Az élen a címvédő brit Giles Scott áll, aki négy futamot nyert sorozatban. Bereczet mellette a spanyol Joan Cardona előzi meg, a 23 évével a mezőny legfiatalabb tagja a hat részversenyből ötször az első háromban futott be. Finndingiben legközelebb szombaton lesz futam. Vadnai Benjamin (Laser Standard) csütörtökön a 17. és a 21. lett, összesítésben a 18. helyről várhatja a folytatást. Érdi Mária (Laser Radial) a 14. és a 11. helyen futott be, így a 15. nyolc futam után. Laserben pénteken újabb két részversennyel befejeződnek a selejtezők és a legjobb tíz az éremfutamban száll majd vízre. Vadnainak és Érdinek erre már nincs reális esélye.

(Kiemelt kép: Berecz Zsombor a riói nyári olimpia férfi vitorlásversenyén, a Finndingi hajóosztály ötödik futamában a Rio de Janeiró-i Dicsőség Jachtkikötőben 2016. augusztus 11-én. Fotó: William West / AFP)