06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

A Tampa Bay Buccaneers nyerte a Super Bowlt

Nagy meglepetésre, viszonylag könnyed győzelmet aratott a Tampa Bay Buccaneers a címvédő Kansas City Chiefs ellen. 

2021. február 8., 06:41

Szerző:

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjében, az 55. Super Bowlon: 31–9-re győzött Tom Brady csapata.

A 43 éves Tom Brady, a floridaiak irányítója – aki tavaly húsz esztendő után hagyta el a New England Patriots csapatát – tizedik nagydöntőjében a hetedik bajnoki címét ünnepelhette. A Tampa Bay története során másodszor nyerte meg a Vince Lombardi-trófeát.

Az első támadások korán véget értek mindkét oldalon, végül a Chiefs szerezte az első pontokat egy mezőnygólnak köszönhetően (0–3). A Tampa gyorsan válaszolt, egy 75 yardos támadássorozat végén Rob Gronkowski kapott touchdown-passzt Bradytől (7–3). A házigazda nem sokkal később növelhette volna előnyét, egészen a Chiefs gólvonaláig jutott, de négy kísérletből sem tudta beerőszakolni a labdát a célterületre.

A mindössze 25 éves Patrick Mahomes által vezetett Chiefs támadósor képtelen volt haladni, ráadásul egy elrontott punt után kiváló mezőnypozícióból jöhetett a Buccaneers. A Kansas City védelme ugyan jól védekezett, de a mezőnygól-kísérletnél a speciális egység nagy hibát követett el – idő előtt ugrottak be –, így a büntetés után jöhetett újra Brady, aki újfent Gronkowskinak adott touchdown-passzt (14–3).

A Kansas csak egy mezőnygóllal tudott válaszolni (14–6), Bradynek pedig egy perce maradt a félidő vége előtt visszatámadni. A Chiefs védői újra több szabálytalanságot elkövettek, így a Tampa végül egy yardról jöhetett, Brady pedig Antonio Brownnak osztotta ki harmadik TD-passzát (21–6).

A második félidő első támadásából a Chiefs újabb mezőnygólt rúgott (21–9), de a Tampa azonnal válaszolt, Leonard Fournette 27 yardos futással szerzett újabb touchdownt (28–9). Mahomes a következő támadásban szorongatott helyzetből szeretett volna nagy játékot kihozni, de eladta a labdát, a Tampa pedig újra mezőnygólig jutott (31–9).

A zárónegyed elején a Chiefs egy hosszú támadás végén újra pontok nélkül maradt, a Tampa pedig így kényelmesen őrizhette az eredményt.

A mérkőzés legértékesebb játékosának, pályafutása során ötödször, Bradyt választották.

NFL, 55. Super Bowl végeredmény:

Tampa Bay Buccaneers-Kansas City Chiefs 31–9 (7–3, 14–3, 10–3, 0–0)

 

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/AP | David J. Phillip)