Tordai Bence: A családi pótlék triplázására lenne szükség

A Párbeszéd-Zöldek új törvényjavaslata szerint a családi pótlékot meg kéne háromszorozni a magyar családok számára.

2023. szeptember 23., 11:40

Szerző:

„2010 óta mindössze 12 200 forintos a családi pótlék, ez azt jelenti, hogy azóta értékének az öthatodát elvesztette azaz több, mint 83 százalékosan inflálódott 2010 óta, amióta egy forinttal sem emelte meg a kormány. Ha ezeket a számokat figyelembe vesszük, ma 75 ezer forintnak kellene lennie a családi pótléknak”– mondta Tordai Bence. Hozzátette: tudjuk, hogy a kormány bevezette a családi adókedvezményt, de ettől még a családoknak jutó családi pótlék összege vajmi kevés – írja az mfor

"A Párbeszéd - Zöldek elfogadhatalannak tartja ezt, főleg egy olyan kormánytól, ami családbarátnak mondja magát, hiszen nem képesek jólétet biztosítani a magyar családok számára" – mondta mai bejelentkezésében a képviselő, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy Lengyelországban 60 százalékkal emelték meg a családi pótlékot, így jövő évtől ott közel 70 ezer forint lesz.

Így a Párbeszéd - Zöldek megújítja korábbi javaslatát, – amit 50 ezer ember támogatott az aláírásával -, az új törvényjavalatuk szerint nem duplázásra, hanem azonnali triplázásra lenne szükség. Azaz következő három évben, azaz 2026-ig, a következő országgyűlési választásokig emelje vissza a kormány a családi pótlék reálértékét a 2008. évi szintre. Tordai szerint a 14. évébe lépett Fidesz-kormány nem hagyhatja, hogy a 70-es évek óta létező legfontosabb családtámogatási eszköz ne változzon érdemben.

(Kiemelt képünkön: Tordai Bence a Párbeszéd – Zöldek társelnöke, országgyűlési képviselője. Fotó: Facebook oldala)