Mindenki nyugodjon szépen le: a bolgár minimálbért még megelőzzük

A román minimálbér is kanyarban előzi a magyart.

2023. február 8., 13:13

Szerző:

Az Eurostat friss adatai alapján idén év elején a magyar minimálbér átszámítva 578,74 euró volt, ami a kötelezően fizetendő legkisebb bérrel rendelkező tagállamok sorában a második legalacsonyabb. Egyedül Bulgáriában dolgoznak a magyar összegnél kevesebbért az érintett dolgozók, 398,81 eurót – írja az Mfor.hu.

Az összképet csak tovább rontja az a tény, hogy egy évvel ezelőtt még három országot is magunk mögé tudtunk utasítani az EU-n belül: Romániát, Lettországot és Bulgáriát.

A friss adatok szerint átszámítva 606,12 euróért végzik munkájukat a keleti szomszédunk minimálbéres dolgozói – szemben a hazai 578 euróval.

(Kiemelt kép: Munkások dolgoznak egy meggyrázó gépen a HUNAPFEL Mezőgazdasági Kft. Csorvás határában lévő gyümölcsösében 2015. június 29-én. A Hunapfel területén mintegy hatszáz munkással és meggyrázó géppel szüretelik a főleg exportra szánt gyümölcsöt. Fotó: Rosta Tibor / MTI)

 

 

A magyar háztartások 40 százaléka tervez energiatakarékossági beruházásokat; tavaly július óta 10 százalékkal többen költenének energiahatékonysági korszerűsítésre otthonukban  - derült ki a Cofidis Hitel Monitor legfrissebb reprezentatív kutatásából.