Megint remek hírt kapott Mészáros Lőrinc, a kormány 1,5 milliárddal megemeli a BMW építkezéseire szánt keretet

2020. február 20., 10:40

Szerző:

A kormány megemelte a debreceni BMW-gyár infrastruktúra kiépítésére fordítható összeget bő 1,5 milliárd forinttal, így az 73 milliárd 183 millió forint lett

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat visszautal arra a 2018 novemberi határozatra, amely a 71 milliárd 183 millió forintot biztosította a majdani autógyár infrastruktúrájának (közút, vasút és közmű) a kiépítésére – írja a napi.hu.

Idén januárban a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte, hogy az Ebes és Debrecen közötti vasút felújítási összegét megemelte. A vasútépítést még 2017 decemberében nyerte meg a Mészáros Lőrinc-féle V-Híd Építő Zrt., együtt a multimilliárdos mások cégével, az R-Kord Építőipari Kft.-vel, nettó 13 milliárd 778 millió forinttal. A munkát az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) finanszírozza. Ez az összeg módosult 15 milliárd 283 millió forintra.

A különbség 1 milliárd 592 millió forint. 

A most megemelt és a vasútépítésre szánt többlet szinte azonos a két Mészáros érdekeltségű cég megemelt kivitelezési összegével.

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora reggel a kedd esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.