Hétpecsétes titok, mennyi közpénzt kapott a NER kedvenc rendezvényszervezőjétől Sting és Shaggy Budapesten

2019. február 5., 11:15

Szerző:

Tavaly november 24-én adott nagy sikerű ingyenes koncertet a Hősök terén Sting és Shaggy. A rendezvényt a hatoslottó 30. születésnapja alkalmából az állami Szerencsejáték Zrt. finanszírozta, ám a koncert költségeit több mint két hónap elteltével sem hajlandó elárulni az állami társaság – írja a 24.hu.

A Szerencsejáték Zrt. csak annyit volt hajlandó megosztani, hogy a koncert szervezésének feladataival a 2018-2019. évi integrált marketing-, kommunikációs- és rendezvényszervezési feladatok ellátására szerződött partnerét bízta meg a társaság, ebből kifolyólag közvetlenül nem szerződött a művészekkel. A koncertet az erre a célra megállapított keretösszegből fizették ki. A keretszerződés mellékletei azonban üzleti titkot képeznek, mert annak nyilvánosságra kerülése a rendezvényszervező céget a piacon hátrányos helyzetbe hozná – írták. 

Sting a Hősök terén
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az említett keretösszeg több mint 13,5 milliárd forint, amit a kormány egyik kedvenc kommunikációs cége, a New Land Media Kft. nyert el. A társaság a fantasztikusan sikeres NER-kedvenc, Balásy Gyula érdekeltsége – emlékeztet a lap.

Balásy két cége 2018 utolsó negyedévében 14,7 milliárd forintnyi állami hirdetési megbízást kapott a Rogán Antal által vezetett  Miniszterelnöki Kabinetirodától. Balásy Gyula mindent visz, még a halfogyasztás népszerűsítését sem merték másra bízni, azt a kampányt 200 millióért vállalta a fiatal reklámmogul.