Ennyibe kerül egy euró szerda reggel

Picit erősödött.

2022. február 2., 07:46

Szerző:

Erősödött a forint szerda reggelre az előző esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben. A forint erősebben áll a hét eleji kezdésnél is.

Az eurót a kedd esti 355,92 forint után szerda reggel hét órakor 355,29 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 316,48 forintról 315,06 forintra, a svájci franké 343,36 forintról 342,09 forintra csökkent szerda reggelre. A hét eleji kezdéshez képest a forint egy százalékkal áll erősebben az euróval és a svájci frankkal, és két százalékkal erősebben a dollárral szemben. A forint árfolyama az év eleje óta 3,7, 3,0 és 4,0 százalékkal emelkedett az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben.

 

(Kiemelt képünk illusztráció:  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Tegnap 16:32

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.