Csodafegyver az árfigyelő, ami újabb inflációtörő funkcióval bővül

A héten érkezik a bevásárlólista-funkció. 

2023. augusztus 28., 11:01

Szerző:

A Gazdasági Versenyhivatal 2023. július 1-jén indította el az online árfigyelő rendszert, amely 62 élelmiszer-termékcsoport esetében teszi lehetővé a fogyasztói árak átlátható összehasonlítását, fokozva a piaci versenyt a hazai kiskereskedelmi szektorban. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium adatai szerint az árfigyelő hatékonyságát jól mutatja, hogy a 62 termékkategóriából 50 termékkategóriában átlagosan 6,9 százalékkal csökkentek az átlagárak a rendszer indulása óta. „Az árfigyelő célja az infláció mielőbbi letörése” – írja a VG.

A cikk szerint az online platform népszerűségét a látogatottsági adatok is alátámasztják, ugyanis az indulás óta a látogatók száma már megközelíti az 1,1 milliót.

A tárca a közelmúltban bejelentette, hogy az előzetes terveknek megfelelően és a felhasználói visszajelzések figyelembevételével újabb felhasználóbarát funkciókkal bővül az árfigyelő rendszer, többek között egy többfunkciós, szabadon összeállítható bevásárlólista segíti majd a fogyasztókat a vásárlási döntéseik meghozatalában. A GFM közleménye szerint az új funkció élesítésére ezen a héten kerül majd sor.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)