Bedarálta Mészáros Lőrinc vadászati cégét a kormányhivatal

A NER egyik embere adta meg a cégnek a kegyelemdöfést.

2021. augusztus 1., 10:37

Szerző:

Egy évig nem szervezhet utazásokat a leggazdagabb magyar vadászati cége, mert a  Fővárosi Kormányhivatal tiltólistájára került. A Vért Vadászati Kft-t, ami a  Mészáros Lőrinc tulajdonába tartozó Talentis Agro Zrt-hez tartozik, eddig ismeretlen okok miatt húzták ki a működő cégek listájáról.  A döntés pikantériája, hogy egy NER-béli politikus állt a háttérben – közölte az mfor.hu

A Vért elsősorban vadgazdálkodással és vadászattal, ezen kívül utazásszervezéssel és utazásközvetítéssel is foglalkozik. Nem tudni, miért kerültek fel a kormányhivatal tiltólistájára, de az Mfor szerint általában becsődölt vállalkozások szoktak szerepelni rajta, ez a cég viszont nyereséges. Az ügy azért is érdekes, mert a Fővárosi Kormányhivatalt egy fideszes politikus, Sára Botond volt józsefvárosi polgármester vezeti.

A portál szerint a cég onnan is ismerős lehet, hogy 2016-ban az évtizedek óta jelen levő vadásztársaság helyett ifj. Mészáros Lőrinc társasága kapott engedélyt vadászatok szervezésére Bélmegyerénél. A helyi vadászok másodfokon is győztek a bíróságon, végül a Kúria formai okokra hivatkozva hatályon kívül helyezte a nekik kedvező döntéseket. Ezért úgy döntöttek, a strasbourgi bírósághoz fordulnak. A Vért honlapja szerint 42 000 hektáron végez vadgazdálkodási és vadászati tevékenysége. Luxus szállásokat, exkluzív fogásokat is kínálnak a vendégeknek.

(Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke beszél labdarúgó akadémia és a Videoton FC közös, új, műfüves, székesfehérvári edzőközpontjának ünnepélyes átadásán 2013. január 17-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)