Kétszer utalják a családi pótlékot augusztusban

Dupla családi pótlékot utal a Magyar Államkincstár augusztusban, az egyiket hamarosan ki is utalják az erre jogosultaknak.

2022. augusztus 1., 09:51

Szerző:

Augusztusban kétszer kapnak családi pótlékot az arra jogosultak, ugyanis a júliusi pótlékot augusztus elején utalják, az ehavit pedig hó végén – írta a profitline.hu.

A júniusi családi pótlék utalás határideje július 4 volt. A júliusit augusztus másodikán. Az augusztusit pedig hem szeptember elején, hanem augusztus 23-án kaphatják meg a családok. Utána legközelebb október 4-én utal újból az Államkincstár. 

Egygyermekes család esetén 12.200 forint a családi pótlék összege, egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13.700 Ft két gyermekes család esetén (gyermekenként) 13.300 Ft, két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 14.800 Ft. Három vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként) 16.000 Ft, Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként)  pedig 17.000 Ft.

(Kiemelt képünk illusztráció. A Magyar Államkincstár cégtáblája irodaházának bejáratánál a főváros V. kerületében, a Hold utca 7. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Róka László)