Akár egymilliót is megkereshet egy eladó a karácsonyi vásárban

2018. szeptember 17., 11:11

Szerző:

A kereskedők már nagy erőkkel készülnek a november végétől január elejéig nyitva tartó karácsonyi vásárokra. Az interneten böngészve több álláshirdetést is talált a Pénzcentrum.

Az egyik cég csokoládéba mártott gyümölcsöket árul évek óta az egyik londoni karácsonyi vásáron. November 20-tól január 6-ig keresnek munkaerőt, aki heti hat napon dolgozna, reggel 9-től este 10-ig.

Ezért 6 fontos órabért fizetnének, vagyis nagyjából 2200 forintos órabérrel számolhat a leendő munkavállaló. Ráadásul a cég fizeti a kiutazás költségét és a szállást is. Két szobás, konyhás, fürdőszobás apartmanban helyezik el a dolgozókat, és biztosítanak bérletet is, mivel a szállás nem a vásár közvetlen közelében van.

Összesen 42 napot kell dolgozni, ez alatt pedig 1 millió 200 ezer forintot lehet keresni.

A Jófogáson talált hirdetésben is az Egyesült Királyságba keresnek embereket, ott viszont már október közepén munkába kell állni, és december végéig kell árusítani lakberendezési cikkeket. A munkaidőt napi 8-10 órában határozták meg, és

havonta bruttó 1200 fontot, vagyis közel bruttó 440 ezer forintot fizetnek.

Itt is biztosítanak szállást és a kiutazás költségeit is állják. Mind a két hirdetésben kiemelték, hogy a biztos angol nyelvtudás elengedhetetlen, valamint kiemelték a fizikai erőnlétet, kedvességet és megbízhatóságot.

Magyar hirdetést is találtak, november 12-től december 29-ig keres embert a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba egy keramikus művész.

Fűtött faházban napi 8-10 órán át kell kedvesnek, mosolygósnak, figyelmesnek, kommunikatívnak lennie, és angolul folyékonyan beszélnie az aspiránsnak. 

A fizetés napi 13 ezer forint + jutalék.

Ha heti 5 munkanappal számolunk, akkor 35 nap munkáról lenne szó, ez alatt az idő alatt 455 ezer forintot lehet keresni.

 

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.