25 milliárdos segélyhitelt ad az Orbán-kormány Kenyának és a Zöld-foki Köztársaságnak

2018. november 21., 12:57

Szerző:

25 milliárd forintnyi hitelt nyújthat Magyarország két másik országnak – idézi az mfor két új kormányhatározat döntéseit. Az egyik szerint a kormány jóváhagyja, hogy 50 millió dollár (14 milliárd forint) keretösszegű kötött segélyhitelt felajánlása történjen meg a Kenyai Köztársaság részére. Erről a kenyai kormányt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kell tájékoztatnia, és le kell tárgyalnia a pénzügyi együttműködési keretprogram kialakítását is. 

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A Zöld-foki Köztársaságnak  35 millió eurós segélyhitelt ajánlunk fel vízgazdálkodási és öntözésikapacitás-fejlesztési projektek megvalósítására. A megállapodással kapcsolatos tárgyalásokat ebben az esetben is Szijjártó Péternek kell lefolytatnia.

Az uniós források befagyásával a hazai finanszírozások is egyre inkább elakadnak. körbetartozások, elmaradt kifizetések, lappangó pánikhangulat kúszik a magyar gazdaságba az év második felére.

Az online számlák száma jelentősen nő, napokon belül eléri a kétmilliárdot – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Szerinte Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben, 5,1 százalékos áfarés-értékkel az Európai Unió tagállamai közül a legjobb eredményt érte el az áfacsalás elleni küzdelemben.