Elkapták a szombathelyi ámokfutó sofőrt

Kattant a bilincs annak a 33 éves szombathelyi férfinek a csuklóján, aki az elmúlt napokban a rendőrök elől menekülve ámokfutást rendezett a városban.

2023. február 21., 15:53

Szerző:

A jogosítvány nélküli sofőr szerencsétlenségére Szombathelyen egy, rendőri jelleg nélküli rendőrautó mellett áthaladva, a tilos jelzésen kezdte meg ámokfutását – olvasható a rendőrség közleményében. Kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, emellett több esetben kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladt át anélkül, hogy a sebességét csökkentette volna. A záróvonalat többször átlépve veszélyeztette a szabályosan közlekedőket. 

Bár a férfi a helyszínről elmenekült, a vas vármegyei rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták. Kiderült, hogy nem véletlenül menekült: reintegrációs őrizetben volt, valamint több rendőrkapitányság is folytat ellene bűntetőeljárást közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. 

A közlekedési szakemberek a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, majd ezt követően a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták. A büntetőeljárást a gépkocsivezetővel szemben több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett elkövetése, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Szombathelyi Rendőrkapitányság folytatja.

(Kiemelt képünk: Pillanatfelvétel a rendőrség által közzétett videóból, amiben üldözik, majd elfogják azt a jogosítvánnyal nem rendelkező férfit, aki Szombathelyen rendezett ámokfutást 2023. februárjában. Forrás: PoliceHungary YouTube)