Újra támadnak az unokázós csalók - videó

Indítványozták a két nő letartóztatásának elrendelését.

2021. augusztus 28., 06:53

Szerző:

Az Érdi Járási Ügyészség indítványozta két nő letartóztatását, akik a gyanú szerint újabb típusú unokázós csalásban működtek közre, írja Magyarország Ügyészsége

A megalapozott gyanú szerint a nők ismeretlen társai 2020. augusztus 23-án, a délutáni órákban felhívtak egy időskorú, Tárnokon lakó asszonyt és elhitették vele, hogy fia drogügyletbe keveredett. Állításuk szerint a sértett gyereke most is a rendőrségen van és ahhoz, hogy elengedjék a sértettnek az összes pénzét és ékszerét át kell adnia fia ügyvédjének. Felhívták az idős asszonyt arra, hogy a pénzt és az ékszereket tegye egy lezárt borítékba, az ügyvéd egyik kollégája elmegy hozzá és átveszi azt tőle.

Ezután a két női elkövető autóval Tárnokra ment, és amíg egyikük a járműben várakozott, a másik szintén ügyvédként, hamis néven bemutatkozva átvett a sértettől egy borítékban egymillió forint készpénzt, majd távoztak. Az érdi rendőrök példás felderítő munkával egy nappal később elfogták az idős hölgynél megjelent két nőt, de addigra a sértett pénzének nyoma veszett - írták közleményükben.

Az Érdi Járási Ügyészség az elkövetők eljárási jelenlétének biztosítása érdekében, valamint a bűnismétlés illetve a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a két nő letartóztatásának elrendelését.

Az elkövetők előállításáról készült rendőrségi videófelvétel: 

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.