Számlagyárra csaptak le a pénzügyőrök – VIDEÓ

A bíróság letartóztatott egy praxisától eltiltott budapesti ügyvédet, aki egy olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több mint 241 millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.

2023. november 29., 19:05

Szerző:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében ismertetik, hogy a pénzügyőr nyomozók két kábítószer- és pénzkereső szolgálati kutya segítségével 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt.

A számlák mögött tényleges gazdasági tevékenység nem volt, a dokumentumok elszámolásának célja egyértelműen az adóelkerülés volt. A férfi irányítása alatt álló gazdasági társaság teljesítés nélküli számlákat fogadott be, számlákat állított ki, banki tranzakciókkal, valótlan nyilatkozatok benyújtásával manipulálta a pénzügyi ügyleteket.

A nyomozóhatóság üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetése és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a 37 éves férfi ellen, a bíróság a feltárt körülményeket megvizsgálva a letartóztatása mellett döntött – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

(Kiemelt képünk forrása: képkivágás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Facebook-oldalára feltöltött videoból)