Megúszhatja a börtönt a ruandai férfi, aki megölte a katolikus papot

Ez a férfi gyújtotta fel a nantes-i katedrálist, majd megölte azt a katolikus papot, aki befogadta és segített neki.

2021. augusztus 11., 15:03

Szerző:

A 40 éves ruandai migráns hónapok óta igazságügyi megfigyelés alatt állt, ugyanis a hatóságok szerint ő gyújthatta fel tavaly júliusban a nantes-i katedrálist. Hétfő reggel bukkantak rá Olivier Maire atya holttestére Franciaország nyugati részén, egy missziósházban. A hatvanéves pap több hónapig szállást adott gyilkosának. A ruandai férfi önkéntesként dolgozott az egyházmegyénél, de később már kitoloncolással is fenyegették.

Úgy tűnik, hogy nem kell börtönbe vonulnia, ugyanis  hatóságok szerint a ruandai férfi elmezavarban szenved és pszichiátriai problémai vannak. A férfit korábban már elküldték elmeszakértői vizsgálatra, ahol kezelték, majd az apátság felügyeletére bízták, még annak ellenére is, hogy már egyszer rátámadt a papra. 

Időközben az is kiderült, hogy a férfi nem is tartózkodhatna Franciaországban, ugyanis a menekültkérelmét hét éve elutasították.Az elkövető jelenleg is egy pszichiátriai intézetben van. A hatóságok az esettel kapcsolatban azt közölték, hogy a férfi nem büntethető, mert nincs olyan lelki állapotban – írja a hirado.hu

(Kiemelt kép: Újságírók és a Regionális Kulturális Ügyek Igazgatósága (DRAC) munkatársai 2021. június 30-án a nyugat-franciaországi Nantes-i Szent Péter és Szent Pál székesegyházban, majdnem egy évvel azután, hogy tűzvész súlyosan megrongálta. Fotó: Loic Venance / AFP)