Lezárt akta: elkapták a miskolci rendőrök az új pszichoaktív anyag terjesztőit

5 hónapon keresztül zajlott a hajtóvadászat.

2021. augusztus 19., 15:15

Szerző:

Miskolc utcáin ismét felütötte a fejét az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűnözés. A rendőrség azonnal közbelépett. A Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.

Még tavaly, öt hónapon keresztül zajlott intézkedéssorozatnak köszönhetően visszaesett az új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűnözés Miskolc számozott utcáin. Augusztus 16-án azonban azt a jelzést kapta a rendőrség, hogy ezen a területen egy új kereskedő jelent meg, ezért azonnal elkezdődött a felderítő munka.

Ennek eredményeként a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a Miskolci Rendőrkapitánysággal együttműködve megállapította, hogy a város ezen részén a helyi, 30 éves Sz. Gábor terjesztheti a kábító hatású anyagot, 500 forintért adagját. A közös rendőri akció során először két fogyasztóval szemben intézkedtek, akik „varázsdohányt” vásároltak Sz. Gábortól, ezután őt is elfogták. A nála tartott kutatások alkalmával lefoglaltak új pszichoaktív anyagnak minősülő ún. hatóanyagot, a már elkészített varázsdohányt és nagy mennyiségű készpénzt, többségében 500-1000 forintos bankjegyet. A nyomozók beazonosították Sz.Gábor felső kapcsolati forrását is. A 30 éves K. Tibort szintén elfogták a rendőrök.

Mindkét férfit új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bűncselekmény elkövetését elismerték. Az ügyben eljárást folytató Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.

(Kiemelt kép: Elkapták az új pszichoaktív anyag terjesztőjét. Forrás: police.hu)



Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.