Fenyegetőzött a szegedi férfi, hogy felrobbantja a bevásárlóközpontot, nem lett jó vége

A helyszínen elkapták az ismeretlen bejelentőt. 

2021. augusztus 19., 12:23

Szerző:

A szegedi rendőrök két órán belül elfogtak egy 58 éves férfit, aki bejelentette, hogy egy bombát helyezett el egy helyi bevásárlóközpontban.

A Szegedi rendőrkapitányságra szerda délután érkezett egy bejelentés egy férfitől, hogy bombát rejtett el az egyik szegedi áruházban, azt is elmondta, hogy melyikben, majd letette a telefont. A rendőrök azonnal értesítették a bevásárlóközpontot, amit kiürítettek. A helyszínre érkező rendőrök és tűzszerészek átvizsgálták az épületet.

Az elvégzett adatgyűjtések eredményeként rövid időn belül látókörbe került a feltételezett elkövető, akit a helyszín közelében – miközben az eseményeket figyelte – elfogták az egyenruhások – írja a police.hu. A férfit a rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van, ellene közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult eljárás.

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.