Halálos gázolás egy gabonatárolóban

Halálos baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat egy zalai férfi ellen, aki tavaly nyáron egy gabonatárolóban pótkocsis traktorjával halálra gázolta munkatársát.

2023. április 19., 13:01

Szerző:

A nem mindennapi balesetben a 48 éves férfi és munkatársa tavaly nyáron a gősfai gabonatárolóban a közeli termőföldekről mezőgazdasági vontatóval beszállított gabonát tárolta be. Miután a vádlott traktorával hátramenetben ürítette a szállítmányát, kiszállt a járműből, és megegyezett a kollégájával, hogy ha végeztek a betárolással, a sértett fogja majd rakodógéppel összetolni a csarnokban leöntött gabonát.

A férfi ezt követően visszaült a járműbe, hogy kiálljon a csarnokból, és a traktor mögött álló munkatársa is jelezte, hogy elindulhat. A könnyebb kihajtás érdekében ekkor a vádlott először hátramenetbe kapcsolt, de közben nem győződött meg a mögötte álló kollégája pontos helyzetéről, akin emiatt átgázolt a járműszerelvény pótkocsijával. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, indítványozva felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a járművezetéstől való eltiltást.

(Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.