Tizenkét éves gyerekét tanította vezetni, rosszul sült el

A gázba taposott a fék helyett. 

2021. július 30., 11:39

Szerző:

Egy makói apuka csak hétvégente látja a gyerekét, arra gondolt meglepi egy autóvezetéssel, ám a volán mögé a 12 éves gyermekét ültette, azért, hogy megtanítsa vezetni. Első nap, a férfi megmutatta a lányának, hogyan kell elindítani az autót a ház udvarán. Második nap már érzett annyi rutint a kislányban, hogy a forgalomba is vigye. Elindulásukat követően egyre jobban felgyorsult az autó és egy villanyoszlop elé került, amitől megijedt. Az apuka próbált az anyósülésről ellenkormányozni, de a kislány a fék helyett a gázra taposott és egy fának ütköztek. 

Az első és legfontosabb leckét kihagyták, a kislány nem volt bekötve. Az ütközés következtében beverte a fejét és térdét, komolyabb baja nem lett. A Makói Bíróság a férfit kiskorú veszélyeztetésével vádolja.

(Kiemelt képünk illlusztráció: Shutterstock)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.