Elkapták az óbudai gyújtogatót, aki a szomszéd lábtörlőjét sem kimélte

Hat alkalommal gyújtott tüzet egy III. kerületi társasházban.

2021. augusztus 18., 11:57

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 63 éves nő ellen emelt vádat, közveszély okozása miatt, mert 2019-ben hat alkalommal gyújtogatott egy III. kerületi társasházban. Eddig ismeretlen okok miatt, három alkalommal különböző időpontokban a szomszédai lábtörlőjét is felgyújtotta, amitől egyszer az egyik bejárati ajtó is lángra kapott. A másik három esetben a társasház pincéjében okozott tüzet, az ablakon bedobott papírzsebkendővel, melynek következtében a pincében tárolt tárgyak kigyulladtak.

 

A tüzet a ház lakói minden esetben időben észlelték, így sikerült eloltani, nem terjedt tovább. A tűzesetek során nem sérült meg senki. A 63 éves nőt az utolsó gyújtogatás alkalmával elkapták, gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését, tettére nem tudott magyarázatot adni. Az eljáró rendőri szerv befejezte a nyomozást és az ügyet vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

(Kiemelt kép: III. kerületi társasház, ahol egy lakó hat alkalommal gyújtott tüzet. Forrás: police.hu)



Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.