Boltban randalírozott, majd egy nőt is megvert egy férfi

A boltnak több tízezer forintos kárt okozott.

2021. szeptember 26., 09:29

Szerző:

Egy boltban tört-zúzott és egy nőt is bántalmazott egy 31 éves férfi, írja a police.hu. A rendőrség szombaton kapott bejelentést arról, hogy az elkövető egy kállói bolt előtt felborította a szemeteskukákat, felrúgta a rekeszeket és ordítozni kezdett. A kezdeti lendület után berohant a boltba és ott is randalírozni kezdett. 

A boltnak több tízezer forintos kárt okozott. Miután az üzletben kitombolta magát kiszaladt az utcára és egy járókelővel kezdett kiabálni. A másik férfit veréssel fenyegette meg az elkövető. A kettejük közé állt nőt ezután vágta pofon az utcán is újra őrjöngő férfi. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett, aki a sérelmére elkövetett testi sértés miatt magánindítvánnyal élt.

A rendőrök a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 31 éves kállói lakost. A férfit a Pásztói Rendőrkapitányságra előállították és kétrendbeli garázdaság vétség, valamint egyrendbeli könnyű testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették.

 

(Kiemelt kép: police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.