Zenei újdonságok a karácsonyfa alá

2019. december 9., 13:30

Szerző:

Best of Hofi

Hofi örök és ma aktuálisabb, mint bármikor: „Hogy én ilyen friss vagyok!” – mondaná Ő. Ezen a megismételhetetlen albumon Hofi Géza legismertebb, legikonikusabb előadásrészleteit gyűjtötték össze kétszer 67 percben.

Ahogy a hű barát és pályatárs, Malek Miklós írja:

„Az életmű minden változatban megtalálta, megtalálja közönségét és töretlenül működik. Jól esik leírni alkotótársként, közönségként és túlélőként is egyaránt. Igen, Hofi marad, hozzánk nőtt, benne van változatlanul a levegőben, még mindig kapásból idézzük és adjuk tovább, dúdoljuk dalait és felszabadulva nevetünk.”

Koncz Zsuzsa – Így volt szép

Dupla válogatásalbum 40 feledhetetlen dallal – Egy páratlan pályafutás esszenciája 

Egy előadóművész számára azok a dalok a legkedvesebbek, melyeket a közönség újra meg újra örömmel hallgat. Ezek a dalok azok, melyeket minden Koncz Zsuzsa koncerten „kötelező” elénekelni, mert ismét hallani akarjuk! Koncz Zsuzsa „Így volt szép” címmel ezeket a számára és számunkra is legkedvesebb dalokat válogatta össze énekesi pályájának kezdetétől napjainkig. A Hungaroton gondozásában dupla lemezen kiadásra került 40 felvétel a hihetetlenül gazdag Koncz Zsuzsa életmű legjava, mindannyiunk kedvencei.

Az új válogatásalbumon kiadásra került az első, 1966-ban megjelent Rohan az idő c. kislemez – mely az énekesnő pályájának kezdetén hatalmas sikert aratott –, egészen a 2016-ban készült Vadvilág c. album egyik legfigyelemreméltóbb daláig, a Sírva vigad a magyar c. felvételig. Tehát a válogatásalbum tartalmaz szinte mindent, ami a hatalmas életműből a legfontosabbak és a legkedveltebbek közül való” – mondta Reisz Ildikó a Hungaroton kiadó igazgatója, aki szinte a kezdetektől követi Koncz Zsuzsa páratlan pályáját.

Orbán Józsi emléklemez – Ezt nem a passzátszél hordta össze!

A 100 Folk Celsius alapító tagjának, zeneszerzőjének és dalszövegírójának emlékére Orbán Józsi Emléklemez címmel új cd jelent meg, amelyen a dalszerző kedvenc munkái kaptak helyet.

Az Ezt nem a passzátszél hordta össze! című album olyan nagysikerű számokat tartalmaz, mint az Ohio, az Álombéli állomás vagy a Jöjjön már, de a gyerekek örökzöld kedvence, a Miki Manó és a TV Maci is felcsendül a korongon.

Orbán Józsi nem csak énekhangjával, hanem saját dalaival és dalszövegeivel is hozzájárult a zenekar sikereihez. Aki látta őt koncerten, az emlékszik egyedi és ellenállhatatlan műsorvezetésére, ami minden koncert alaphangulatát megadta. Olyan country slágerek is fűződnek a hangjához, mint az Ohio, az Országút vagy a Lányok szívében lakom. A gyerekek körében is igen népszerű volt, hiszen ő énekelte a ma már örökzöldnek számító Miki Manó-t és a Paff a bűvös sárkány-t.