Woody Allen videóüzenetet küldött Kern Andrásnak

És nem az utóbbi időben nagy port kavaró parkolási ügyei miatt, hanem a Játszd újra, Sam! című Vígszínházas előadás 40. évfordulója miatt. 

2023. november 8., 14:53

Szerző:

Negyvenedik éve van műsoron a Vígszínházban a Woody Allen által írt Játszd újra, Sam! című előadás. Az évek során Kern András 523 estén bújt Allan Felix szerepébe, amelynek eredeti megformálója szintén Woody Allen. 

A különleges alkalom apropóján videóüzenet küldött Woody Allen Kern Andrásnak, amelyben megköszönte, hogy negyven éve alakítja a karakterét. Arra kéri, hogy folytassa, és további 20, 40 vagy akár 60 év sikert kíván. 

A videót a Vígszínház Facebook-oldalán közölték, a bejegyzésben hozzátették, „a jubileumi előadásra eljöttek a darab egykori szereplői is, hiszen a négy évtized alatt a szerepátvételek és beugrások miatt sok színész megfordult az elvált filmkritikus, Allan Felix manhattani lakásán. Egyetlen egy szerepre nem volt soha más jelentkező: Allan-t természetesen mindig, vagyis 523 estén át, Kern András alakította”.

(Kiemelt képünkön Woody Allen. Fotó: COLLECTION CHRISTOPHEL © Mediapro / Versatil Cinema / Gravier Productions / Photo Roger Arpajou / AFP)

 

Kevesen tudják, hogy a slow fashion, azaz a fenntartható divat kiemelkedő képviselői hazánkban a szőrmével foglalkozó szakmák, úgy mint az állattenyésztők, szűcsök, designerek, kereskedők. Ők azok, akik elkötelezettek, illetve érdekeltek abban, hogy a kezük alá kerülő állatokat megfelelő körülmények között tartsák. Nemcsak az Európai Unió és a hazai szigorú állatvédelmi, állattartási és környezetvédelmi előírások kötelezik őket erre, hanem maga a tény: csak annak az állatnak lesz szép, dús, jól felhasználható és főként eladható bundája, amivel jól bánnak, ami megfelelő körülmények között él. Épp ezen közös célok elérése érdekében, illetve azért küzdve, hogy a nem etikus állattartókat kiszorítsák a piacról szövetségbe szerveződtek. 

Elhunyt Vajda Mihály Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.