Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

Április 17-én lesz a magyarországi premierje 2021 legnagyobb online zenei show-jának, a Hungarian Pictures/Magyar Képek koncertnek.

2021. április 16., 16:55

Szerző:

A Mandoki Soulmates zenészei számára a pandémia megszüntette a lehetőséget, hogy élőben találkozzanak a közönségükkel, de arra törekszenek, hogy a rajongók ebben a helyzetben se maradjanak zene nélkül. „Nem szabad a közönség és köztünk levő közvetlen érzelmi köteléken lazítanunk, hangosabbnak kell lennünk, mint korábban bármikor!” – vallják.

A koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, amelyben huszonkét fantasztikus zenész játéka épít jelképes, az egész földkerekségen átívelő hidat a művészet által.

A Hungarian Pictures/Magyar Képek egy rock-szvit produkció, amelyet a világhírű magyar zeneszerző, Bartók Béla dallamai ihlettek. A koncert a Mandoki Soulmates legújabb, Living in The Gap + Hungarian Pictures című aranylemezére épül, kiegészítve új szerzeményekkel.

„A Covid-19 a rendszerünkben meglévő sérülékenységekre még jobban rávilágít. Ez a mostani válság a maga jelenségeivel együtt fokmérője lesz annak, mennyire összetartó a közösségünk. Vajon ki más gyújthatna fényt a pandémia-alagút végén, ki más segíthetne a társadalom talpra állításában, ha nem mi zenészek, akik közvetlen kapcsolatban állunk a közönséggel?” – mesél Leslie Mandoki a művészek szerepvállalásáról.

A felhőtlen koncertélményről a TV2 Play gondoskodik – az oldalon egy gyors regisztrációt követően a koncert ingyenesen nézhető.

(Kiemelt képünk: Red Rock Production)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.