Vidnyánszky Attilát újra boldoggá tette a kormány

Közel hétmilliárd forinttal. 

2021. december 4., 06:32

Szerző:

„Két év alatt több mint 6,8 milliárd (egészen pontosan 6 802 794 200) forintnyi támogatást fog kapni a Színházi Olimpia, amit 2023-ban Magyarországon rendeznek meg” – írja a Magyar Közlöny nyomán a Telex.

A Színházi Olimpiát még 1994-ben Theodórosz Terzopoulosz görög rendező kezdeményezésére alapították. A programsorozat célja, hogy különböző színházi kultúrák és iskolák találkozhassanak, és a közönség is megismerhesse azokat. Még idén ősszel született döntés arról, hogy Magyarország rendezi a 2023-as Színházi Olimpiát. Vidnyánszky Attila már akkor arról beszélt, hogy a kormány támogatni fogja az eseményt

A közlöny szerint jövőre 561 634 200 forintot különítenek el az előkészületekre, 2023-ban pedig a kormány 6 241 160 000 forinttal támogatja az esemény megrendezését. 

(Kiemelt kép: Vidnyánszky Attila. Fotó: Mónus Márton/MTI)

 

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.