Vidnyánszky Attilát újra boldoggá tette a kormány

Közel hétmilliárd forinttal. 

2021. december 4., 06:32

Szerző:

„Két év alatt több mint 6,8 milliárd (egészen pontosan 6 802 794 200) forintnyi támogatást fog kapni a Színházi Olimpia, amit 2023-ban Magyarországon rendeznek meg” – írja a Magyar Közlöny nyomán a Telex.

A Színházi Olimpiát még 1994-ben Theodórosz Terzopoulosz görög rendező kezdeményezésére alapították. A programsorozat célja, hogy különböző színházi kultúrák és iskolák találkozhassanak, és a közönség is megismerhesse azokat. Még idén ősszel született döntés arról, hogy Magyarország rendezi a 2023-as Színházi Olimpiát. Vidnyánszky Attila már akkor arról beszélt, hogy a kormány támogatni fogja az eseményt

A közlöny szerint jövőre 561 634 200 forintot különítenek el az előkészületekre, 2023-ban pedig a kormány 6 241 160 000 forinttal támogatja az esemény megrendezését. 

(Kiemelt kép: Vidnyánszky Attila. Fotó: Mónus Márton/MTI)

 

 

Február 4-én A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös megrendezésében ismét megtartják a koncertszezon egyik legpördősebb, legintenzívebb fesztiválját, a Prokofjev-maratont. Az egynapos fesztiválon lesznek nagyzenekari koncertek, intim kamarazene, filmvetítések és ingyenes hangversenyek is.

Európában is egyedülállóan veszélyeztetett múzeum és kulturális tér lett a budapesti, az államszocialista rendszer művészeti értékkel is bíró szoboralkotásait egybegyűjtő Memento Park, derült ki az intézmény közleményéből.

Az Adult Swim kedd este bejelentette, hogy minden együttműködést megszakított Justin Roilanddal, miután az ügyészség testi sértéssel és személyes szabadság korlátozásával vádolta meg az egyik legnépszerűbb animációs sorozat társalkotóját.