Új szuperprodukció készül: az Álomutazó

Újabb látványos zenés színpadi előadással jelentkezik A Játékkészítőt is létrehozó TulipánTündér Produkció. Az Álomutazó című családi mesemusical, amelyet idén karácsony és szilveszter között mutatnak be, az álmok útján repít a jövőbe, olyan szereplőkkel, mint Stohl András, Schell Judit, Szabó Győző, Zsédenyi Adrienn, Hajdu Steve, Falusi Mariann és sokan mások. A darabot Juronics Tamás rendezi, a dalokat – a platinalemezes A Játékkészítőhöz hasonlóan – Rakonczai Viktor és Orbán Tamás jegyzi.

2017. augusztus 31., 16:50

„A Játékkészítővel sikerült megvalósítani egy álmot, létrehoztunk egy produkciót, amihez fogható még nem volt Magyarországon – meséli Illés Gabriella producer. – Ha az ember követi az álmait, ha kétely nélkül  hisz benne, és a megvalósítás  és megvalósulás során sem bizonytalanodik el, és közben a tapasztalatokat beépítve építi tovább az álmokat, azaz a produkcióját, akkor nagyon sok embernek tud örömet  adni. Akkor azt mondtam, hogy vannak további terveink újabb produkciókkal. Azt, hogy egy ilyen változó világban most újra arról beszélhetek, hogy létrejön egy újabb mesemusical, újra a legnagyobb sztárokkal, profi alkotókkal dolgozhatunk és alkothatunk, önmagában csodaként élem meg” – tette hozzá a producer.

A TulipánTündér új produkciójában, az Álomutazóban arról lesz szó, ami az után történik, hogy este az ágyban becsukjuk a szemünket. Ami ilyenkor a fejünkben történik, azaz az álomról, hogy mitől vannak,  ki csinálja őket, és miért. Arról, hogy ma, amikor úgy érezzük, gondoljuk, tapasztaljuk, hogy annyi minden van, amit be kell fogadni, hogy mindig a maximumot kell hozni, mennyire elveszítjük a kapcsolatot saját magunkkal, az álmainkkal, nem adunk időt arra magunknak, hogy feldolgozzuk azt a rengeteg információt, amit kapunk. Ezzel a mesével a profi szórakoztatáson túl az alkotók azt is szeretnék, hogy az előadás után a felnőttek egy kicsit elgondolkozzanak, lelassuljanak, és újra tudjanak kicsit álmodozni és álmodni, pont úgy, mint gyerekkorukban. A gyerekeket pedig egyszerűen szeretnék elvarázsolni és szeretnék, hogy ne csak most, hanem felnőttkorukban is merjenek álmodozni.

Erre az álomutazásra a hazai színházi élet legismertebb szereplőivel, a legjobbak között számon tartott énekesekkel és egy profi alkotógárdával készülnek, és idén is az a cél, hogy a látvány, a zene és a mondanivaló,  az egész élmény olyan legyen, amiről elismerően beszélnek a nézők.

10:24

Benjamin Appl világhírű német bariton és Villányi Dániel zongoraművész Franz Schubert Téli utazását adja elő a magyarországi deportálások 80. emlékévének kiemelt eseményén az Óbudai Zsinagógában szeptember 30-án 19 órakor. A koncert meglepetést is tartogat, hiszen Schubert kuriózumnak számító kórusművét, amelyet a 92. zsoltár héber szövegére komponált e koncert kedvéért tanulta meg Benjamin Appl.

09:40

Ady Endre és Léda kapcsolatának egyik tragédiája, hogy Léda 1907-ben halva született kislányt hozott a világra. Bár egyértelmű bizonyítéka nincs, Ady magáénak érezte a gyermeket. Néhány évvel később, már Ady halálát követően, szárnyra kapott a pletyka, hogy a költőnek van egy fia.

Sztártudósok, influenszerek és frissen megválasztott polgármesterek is összecsapnak a tizedik Brain Bar jövőfesztivál színpadán, olyan témákat vitatva meg, mint a marihuána fogyasztása vagy az eutanázia. Szeptember 26-27-én a Magyar Zene Házában 200 előadó és 120 program inspirálja az érdeklődőket arra: legyenek ők is tevékeny résztvevői a jövőjük alakításának.

Egy gúnyos dalocska vezette el őt saját zsidósága felfedezéséhez. A vallás aztán komoly szerepet játszott az életében, segítségével közelebb került önmagához és a világhoz – többek között ez derült Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezőjéről. Réczei Tamás Dobd be magad! című műsora exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható, ne hagyja ki!

A rendező arra vágyik, hogy a munkája valamiféle hatást keltsen, ellenkező esetben nem sok értelme van bármit csinálni. Hogy a politika a jelenlegihez hasonló szintű feszültséget kelt majd a színházban arra nem számított – többek között derült Réczei Tamás Dobd be magad! című, exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható műsorából, melynek vendége Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője volt. Ne hagyja ki!