Székely népi játékkal indul az évad

Az Idesereglik, ami tovatűnt – Óda az énekes madárhoz Tamási Áron eredeti műve nyomán készült (nép)zenés-(nép)táncos színházi feldolgozásában az autentikus folklór – újszerűen, szokatlanul – kortársszínházi játékstílussal kerül szerves egységbe, ahogy a darabot ajánló szövegben írják.

2021. szeptember 19., 17:43

Szerző:

A Magyar Állami Népi Együttes táncszínházi játékában mai problémákra keresik a választ a folklóron keresztül. A darabban a negyvenhez közeledő Eszter és Regina szeretnének megállapodni és családot alapítani, míg párjaik, Lukács és Máté ezt halogatnák addig, ameddig stabil egzisztenciát nem teremtenek ehhez. Ebben a feszült párkapcsolati helyzetben Magdolna és Móka, a két tinédzser mutatja meg nekik, hogy az embert boldoggá csak az őszinte szerelem teszi, és az ad az életkezdéshez elegendő bátorságot. Rendező-koreográfus: Mihályi Gábor; zeneszerző és zenei szerkesztő: Pál István Szalonna.

A képre kattintva galéria nyílik meg.

 

 

(Kiemelt kép: Táncosok a Magyar Állami Népi Együttes Idesereglik, ami tovatűnt - Óda az énekes madárhoz című táncszínjátékának főpróbáján a Hagyományok Házában 2021. szeptember 16-án. Fotó: Dimény András / 168.hu)