Szereti a koreai kultúrát? Van egy jó hírünk!

Egész napos ingyenes rendezvénnyel, színpadi produkciókkal, kulturális és gasztronómiai programokkal várja az érdeklődőket a budapesti Koreai Kulturális Központ május 21-én a Millenáris park G épületében a Korea Napon.

2022. május 8., 18:40

Szerző:

A Budapesten 10 éve működő Koreai Kulturális Központ jubileumi rendezvényén minden korosztály számára kínál kulturális programokat, a nap este K-pop bulival zárul – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, május 21-én a Millenáris G épületébe és udvarára beköltözik Korea. „Ezen a napon repülőjegy és utazás nélkül úgy érezheted, hogy Szöul egyik nyüzsgő városrészébe csöppentél” – fogalmaznak a szervezők.

A nagyszínpadon tradicionális, valamint modern zenei és táncprodukciókkal, extrém taekwondo show-val és sok más műsorral, az épület előtti udvaron pedig játszóházzal, koreai gasztronómiai élményekkel, kalligráfiával és kézműves standokkal várják az érdeklődőket.

Akiket a divat és a szépség érdekel, azok kipróbálhatják a legújabb koreai szépségápolási termékeket, vagy népviseletbe öltözhetnek egy fotó erejéig. Az eseményen a legújabb koreai technikai különlegességeket is megismerhetik az érdeklődők.
A részletes program megtalálható az esemény Facebook-oldalán.

A közleményben kitérnek arra, hogy a Korea Nap bevezető eseményeként Hódmezővásárhelyen, a Fekete Sas Rendezvényházban május 15-én 10 órától kulturális programokkal és taekwondo show-val várják az érdeklődőket.
A budapesti Koreai Kulturális Központ 2012 óta népszerűsíti a koreai kultúrát Magyarországon, és erősíti a két ország kapcsolatát – emelik ki a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Buddhisták színes lámpásokkal vonulnak fel a Buddha születésének évfordulója alkalmából rendezett lótusz-lámpás ünnepségen Szöulban 2022. április 30-án. Buddha születésnapját május 8-án ünneplik.
MTI/AP/Ri Dzsin Man)