Szereti a koreai kultúrát? Van egy jó hírünk!

Egész napos ingyenes rendezvénnyel, színpadi produkciókkal, kulturális és gasztronómiai programokkal várja az érdeklődőket a budapesti Koreai Kulturális Központ május 21-én a Millenáris park G épületében a Korea Napon.

2022. május 8., 18:40

Szerző:

A Budapesten 10 éve működő Koreai Kulturális Központ jubileumi rendezvényén minden korosztály számára kínál kulturális programokat, a nap este K-pop bulival zárul – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, május 21-én a Millenáris G épületébe és udvarára beköltözik Korea. „Ezen a napon repülőjegy és utazás nélkül úgy érezheted, hogy Szöul egyik nyüzsgő városrészébe csöppentél” – fogalmaznak a szervezők.

A nagyszínpadon tradicionális, valamint modern zenei és táncprodukciókkal, extrém taekwondo show-val és sok más műsorral, az épület előtti udvaron pedig játszóházzal, koreai gasztronómiai élményekkel, kalligráfiával és kézműves standokkal várják az érdeklődőket.

Akiket a divat és a szépség érdekel, azok kipróbálhatják a legújabb koreai szépségápolási termékeket, vagy népviseletbe öltözhetnek egy fotó erejéig. Az eseményen a legújabb koreai technikai különlegességeket is megismerhetik az érdeklődők.
A részletes program megtalálható az esemény Facebook-oldalán.

A közleményben kitérnek arra, hogy a Korea Nap bevezető eseményeként Hódmezővásárhelyen, a Fekete Sas Rendezvényházban május 15-én 10 órától kulturális programokkal és taekwondo show-val várják az érdeklődőket.
A budapesti Koreai Kulturális Központ 2012 óta népszerűsíti a koreai kultúrát Magyarországon, és erősíti a két ország kapcsolatát – emelik ki a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Buddhisták színes lámpásokkal vonulnak fel a Buddha születésének évfordulója alkalmából rendezett lótusz-lámpás ünnepségen Szöulban 2022. április 30-án. Buddha születésnapját május 8-án ünneplik.
MTI/AP/Ri Dzsin Man)

Sztártudósok, influenszerek és frissen megválasztott polgármesterek is összecsapnak a tizedik Brain Bar jövőfesztivál színpadán, olyan témákat vitatva meg, mint a marihuána fogyasztása vagy az eutanázia. Szeptember 26-27-én a Magyar Zene Házában 200 előadó és 120 program inspirálja az érdeklődőket arra: legyenek ők is tevékeny résztvevői a jövőjük alakításának.

Egy gúnyos dalocska vezette el őt saját zsidósága felfedezéséhez. A vallás aztán komoly szerepet játszott az életében, segítségével közelebb került önmagához és a világhoz – többek között ez derült Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezőjéről. Réczei Tamás Dobd be magad! című műsora exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható, ne hagyja ki!

A rendező arra vágyik, hogy a munkája valamiféle hatást keltsen, ellenkező esetben nem sok értelme van bármit csinálni. Hogy a politika a jelenlegihez hasonló szintű feszültséget kelt majd a színházban arra nem számított – többek között derült Réczei Tamás Dobd be magad! című, exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható műsorából, melynek vendége Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője volt. Ne hagyja ki!

Bár édesanyja személyes ambícióját valósította meg azzal, hogy balettot tanult, ezt egyáltalán nem bánja. Hiszen rengeteg mindent tanult a tánctól, amit a szakmai pályafutása során is kiválóan képes hasznosítani. Többek között erről beszélt a Réczei Tamás vezette Dobd be magad! című műsor vendégeként Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője. Az aktuális epizód exkluzív módon csak a 168-on tekinthető meg, ne hagyja ki!

Székely Kriszta az első diplomáját klasszikus balett szakon szerezte, majd 2015-ben színházrendezőként végzett Székely Gábor és Bodó Viktor osztályában. A budapesti Katona József Színház rendezője kalandos életpályát tudhat maga mögött, amiről a kizárólag a 168.hu felületén látható, Dobd be magad! című műsorban beszélt részletesen. Ne hagyja ki!