Scherer Péter kapta a legjobb humoristának járó díjat

2020. december 16., 11:47

Szerző:

A Rádiókabaré szerkesztősége a Jászai Mari-díjas színészt díjazta – értesült a Színház Online.

Közel négy évtizedig tartott az a hagyomány, hogy évente egy fogadás keretében kapják meg a Karinthy-gyűrűt a Rádiókabaré elmúlt évadában kiválóan teljesítő humoristák. Ma már azonban nem feltétel, hogy a gyűrű nyertese rendszeresen fellépjen vagy maradandót alkosson a Rádiókabaréban, és a fogadások megtartása sem olyan egyszerű.

2019-ben Bagi Iván és Nacsa Olivér, 2018-ban Vida Péter, 2017-ben pedig Aranyosi Péter nyerte el a legjobb humoristáknak járó elismerést.

A Karinthy-gyűrű 10-12 gramm aranyból készül, korábbi díjazottjai között megtalálható Hofi Géza, Karinthy Ferenc, Boncz Géza, Déri János, Sándor György, Fábry Sándor is. 

Scherer Péter 1961-ben született, 1997-ben részt vett a Bárka Színház megalapításában, 2002 augusztusában Schilling Árpád hívására a Krétakör Színházhoz szerződött.

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.