Rév Marcell Emmy-díjat kapott

Már másodjára jelölték a díjra. 

2022. szeptember 5., 08:58

Szerző:

Az amerikai televíziózás legrangosabb elismerését zsebelte be Rév Marcell a magyar idő szerint hétfő hajnalban közvetített Emmy díjátadón, írja a Forbes.

A hétvégén a technikai kategóriákban győzteseket hirdető Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia már másodszor jelölte Rév Marcellt a Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozat (egy órás)kategóriában, mindkettő jelölését az Eufória sorozat egy-egy epizódjáért kapta a magyar filmes.

A 74. Emmy díjátadó ezzel még nem ért véget: szeptember 12-én rendezik meg az Akadémia gáláját, ahol a technikai kategóriák után többek közt a legjobb sorozatokat és színészi teljesítményeket díjazzák, írja a lap.

(Kiemelt kép: Rév Marcell operatőr. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

2022. szeptember 29., 06:46

Ötvenkilenc éves korában meghalt Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr., a kilencvenes években ismert amerikai rapper.

2022. szeptember 28., 13:46

Hetvenkét éves korában elhunyt Axt László, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas artistaművész – tudatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kedden az MTI-vel.

2022. szeptember 26., 17:01

Vajon le tudják-e győzni a színházak a rezsimumust? Az energiaválság komoly gazdasági újratervezést igényel a kulturális intézmények számára is. A túlélési koncepciókról kérdeztük a magyar színházakat.