Parti Nagy Lajos: Le kell győzni a covidot és Orbán fékevesztett rendszerét

A költő attól tart, hogy nem lesz egyszerű leváltani Orbán Viktort. 

2021. december 31., 06:59

Szerző:

Megállítani a kultúrharc el- és kőgazdag alapítványokba kiszabadult hajóágyúit, s lassan, gondosan, méltányosan, szakmai alapon kiépíteni egy működő, demokratikus rendszert a kultúrára fordítható közpénzek elosztására – mondta Parti Nagy Lajos  az RTL Híradó évértékelő interjújában.

Parti Nagy beszélt 2021 legrosszabb hozadékáról, ami a covid volt számára. Ugyanakkor a költő számára az év  legjobb velejárója  is a koronavírus-járványhoz kapcsolódik, mert nem lett senki súlyos beteg a környezetében, „továbbá lett vakcina, s a három oltás ad annyi biztonságot, hogy az ember, legalábbis e tájon, éljen és élni hagyjon” – tette hozzá Kossuth-díjas író, költő.

A jövő évtől azt várja Parti Nagy, hogy a covid betagolódik a rendszeres oltással fékentartható légúti betegségek közé, illetve, hogy „a magyar választásokon sikerül végre leváltani Orbán fékevesztett rendszerét”. Azonban amitől a legjobban tart, hogy ez nem lesz egyszerű. A következő tíz évtől azt várja, hogy a húszas évek végére Magyarország egy erős Európai Unió tagjaként erős, stabil demokrácia legyen.

(Kiemelt képünk: Parti Nagy Lajos. Fotó:168)

18:45

Egy nappal 88. születésnapja előtt, január 26-án elhunyt Chochol Károly Balogh Rudolf-díjas fotóművész, fotóriporter – közölte hétfőn a Magyar Fotóművészek Szövetsége.

Február 4-én A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös megrendezésében ismét megtartják a koncertszezon egyik legpördősebb, legintenzívebb fesztiválját, a Prokofjev-maratont. Az egynapos fesztiválon lesznek nagyzenekari koncertek, intim kamarazene, filmvetítések és ingyenes hangversenyek is.

Európában is egyedülállóan veszélyeztetett múzeum és kulturális tér lett a budapesti, az államszocialista rendszer művészeti értékkel is bíró szoboralkotásait egybegyűjtő Memento Park, derült ki az intézmény közleményéből.

2023. január 25., 12:29

Az Adult Swim kedd este bejelentette, hogy minden együttműködést megszakított Justin Roilanddal, miután az ügyészség testi sértéssel és személyes szabadság korlátozásával vádolta meg az egyik legnépszerűbb animációs sorozat társalkotóját.