Novák Katalin: készül a magyar Trónok harca

Készül a Hunyadi-sorozat, ami maga a magyar történelem, és izgalmasabb, mint bármilyen fikció – írta közösségi oldalán pénteken Novák Katalin köztársasági elnök a MAFILM fóti stúdiójából.

2023. július 7., 16:05

Szerző:

A fóti forgatáson Robert Lantos és Krskó Tibor producerek kalauzolták a Hunyadi János nagy csatáit és a korabeli intrikák helyszíneit megidéző díszletek között – számol be az államfő, aki szerint a magyar Trónok harca készül éppen.

„Az ötlet megszületésekor is világos volt – ezért is támogatom kezdetektől –, hogy nemcsak bennünket, magyarokat, nyűgöz majd le a sorozat és Hunyadi János Európa sorsát meghatározó élete” – fogalmazott Novák Katalin. Hozzátette: a forgatás kulisszáit látva biztos a sikerben.

Az államfő a Twitteren arról is beszámolt, hogy Stephen Harper korábbi konzervatív kanadai miniszterelnök is elkísérte a forgatás helyszínére. „A középkori díszletek között volt időnk beszélgetni a konzervatív értékek védelmének fontosságáról is” – írta a mikroblogon Novák Katalin.

(Kiemelt képünkön: Robert Lantossal a nándorfehérvári diadal kellős közepébe csöppenve. Fotó: Novák Katalin Facebook oldala.)

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!

2024. június 24., 16:33

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.