Nonszensz a pedofiltörvény a könyvtárosok szerint

Betarthatatlan és egyébként is aggályos. 

2022. február 16., 06:59

Szerző:

Betarthatatlan a könyvtárakban az úgynevezett pedofiltörvény a Magyar Könyvtárosok Egyesülete szerint. Állásfoglalásukban azt írták: visszaélésekre, önkényes, indokolatlan döntésekre adhat alkalmat a jogszabály, ezért annak finomítását kérik. Szerintük az is problematikus, hogy olyan esetekre is büntetőjogi kategóriákat alkalmaznak, ahol valójában nincsenek sértettek. A kormány kérdésünkre nem árulta el, hogy megfontolják-e a könyvtárosok javaslatait.


(Kiemelt képünk: Az Országos Széchényi Könyvtár könyvtártudományi szakkönyvtára 2021. április 22-én. MTI/Cseke Csilla)

„Szóljon az embereinek, hogy hívják fel az én embereimet. Tudják, hogy kik ők, tudják, hogy hol vagyunk, ne beszélgessünk a kib…tt interneten, lássuk, mit akarsz mondani” – nyilatkozta Noel Gallagher egy francia rádiónak adott interjúban.

 

Rákkal kezelik Paul Auster amerikai írót, a New York trilógia világhírű szerzőjénél még tavaly diagnosztizálták a betegséget, azóta kezelést kap – ezt az író felesége osztotta meg a nyilvánossággal a közösségi oldalán.

Életének 83. évében elhunyt Ambrus Éva Ferenczy Noémi-díjas keramikus, iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja – közölte az MTI-vel az MMA pénteken.