Nemzetközi koncert lesz Ukrajna megmentéséért

Live Aid újragondolva.

2022. március 25., 13:51

Szerző:

Több mint 20 európai ország összefogásával nemzetközi jótékonysági koncertmaratont szerveznek Ukrajna megmentéséért, melyhez Magyarországról a Sziget csapata is csatlakozott – közölte a Sziget Sajtóiroda pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint március 27-én rendezik meg a #StopWar elnevezéssel a koncertet – több mint 50 nemzetközi híresség, zenész, előadó támogatásával és részvételével. A Sziget a monstre koncert adását streamelni fogja a saját felületén.

A koncert vasárnap, közép-európai idő szerint 17 óra 30-kor kezdődik Varsóban, olyan világhírű zenekarok és művészek közreműködésével, mint az Imagine Dragons, a Nothing But Thieves, a Fatboy Slim, Craig David vagy a Brainstorm. A  #StopWar koncert követhető lesz a Sziget Facebook-oldalán is.

„A világ egységére és szolidaritására most nagyobb szükség van, mint valaha. Ez a kezdeményezés arra törekszik, hogy tovább erősítse a nemzetközi közösséget az orosz terjeszkedéssel szembeni ellenállásban” – írják a közleményben a #StopWar szervezőit idézve.

(Kiemelt kép: Sina Schuldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

2022. július 1., 13:49

Elhunyt Böszörményi Gyula József Attila-díjas író. Az alkotót június 29-én, 57 évesen érte a halál - tudatta pénteken Facebook-oldalán kiadója, a Könyvmolyképző.

2022. június 30., 19:34

Tegnap futótűzként járta be a magyar sajtót, hogy több más tartalommal együtt gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra eltűnt az HBO Max előfizetéses videostreaming-szolgáltató kínálatából a tavaszi időszak legnépszerűbb lokális tartalma, A besúgó című sorozat. A streamingszolgáltató szerint ez természetes jelenség, az SVOD szolgáltatók tartalmi kínálatának önkényes variálása azonban több szempontból is aggályos lehet.