Nem lesz itt olimpia

2015. június 15., 11:01

Napjaink híre, hogy komolyan gondoljuk, olimpiát akarunk rendezni.

Hogyan? Miből?

Valamikor négy ifjú titán egy kollégiumban erről álmodott. Az álmaikat ne mi finanszírozzuk, ne mi valósítsuk meg! Az olimpia kormánypropaganda. A propaganda lényege, hogy minél nagyobb marhaságot mondanak, annál hihetőbb, mert senki sem gondol utána,
Gondoljunk utána reálisan!

A NOB sosem fogja nekünk adni a rendezési jogot, okult a görög esetből, hogy majdnem belerokkantak a rendezésbe. Kis ország vagyunk, se pénzünk, se lehetőségünk nincs egy ekkora verseny megrendezésére. Az olimpiák az 1960-as római után veszteségesek lettek, nagy országok rendezik őket, amelyek a veszteséget el tudják viselni. Hol vagyunk mi ehhez?

A mai politika demagóg módon közelíti meg a sportot. Mondván, hogy sportnagyhatalom vagyunk. Mint minden demagóg dolog, ez is igaz, csak nem így! Lélekszámunkhoz képest nagyszerű sporteredményeket érünk el, számokkal mérve is. Viszont nincsenek létesítményeink, nincs infrastruktúránk, és pénzünk sincs.

A kollégiumi négy fiú (felnőtt fejjel) álmodozzon tovább. Talán erről kéne nemzeti konzultációt tartani! Remélem, nem kényszerítik ránk az ábrándjaikat, és nem visznek minket a szakadékba.

Katona Károly, e-mail