Nem élte túl a kábítószer-túladagolás miatti szívrohamot DMX

A rapper 50 éves volt. 

2021. április 9., 20:01

Szerző:

Meghalt a DMX rapper, aki éppúgy ismert dorgproblémáiról, mint a zenéjéről – jelentette a család közleményére hivatkozva a CNN. A rapper–színész 50 éves korában vesztette életét – írja a Telex.

Az X Gon Give It To Ya című szám előadója, több világhírű film szereplője április 2-án, pénteken otthonában kábítószer-túladagolás következtében szívrohamot kapott, és azóta kórházban volt. Az orvosok már a múlt héten figyelmeztettek, hogy DMX, akinek valódi neve Earl Simmons, kritikus állapotban van, és lehet, hogy nem éli túl a túladagolást.

„Mély szomorúsággal jelentjük be, hogy szerettünk, DMX, azaz születési nevén Earl Simmons 50 éves korában elhunyt a White Plains Kórházban, miután a múlt hét óta küzdöttek az életéért” – írta a család.

DMX (azaz Dark Man X) az 1990-es évek elején kezdett rappelni, és 1998-ban adta ki debütáló albumát, az „It's Dark and Hell Is Hot” –ot. Notorious B.I.G. és Tupac Shakur is előadótársa volt, halálukat követően pedig maga DMX a hardcore hip hop egyik uralkodó sztárja lett.

Szakmai eredményeit ugyanakkor gyakran beárnyékolták a kábítószerekkel való visszaélései és a törvényekkel szembeni cselekedetei. 2017-ben adócsalásban bűnösnek vallotta magát, és egy év börtönre ítélték.

2019-ben DMX lemondott egy tervezett koncertturnét a függősége kezelésére, azaz elvonóba vonulására hivatkozva. Akkor azt mondta, hogy „a családot és a józanságot helyezi előtérbe”.

Kiemelt kép I Forrás: Shutterstock

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.