Joni Mitchell is elhagyja a Spotify-t az oltásszkeptikus podcast miatt

Ő a második.

2022. január 29., 13:55

Szerző:

Neil Young után Joni Mitchell kanadai énekes-dalszerző is úgy döntött, hogy otthagyja a Spotify-t, írja a Deadline alapján a hvg.hu. Young néhány napja válaszút elé állította a szolgáltatót: vagy őt tartják meg vagy Joe Rogan podcastját, de a kettő együtt nem fog menni. A vállalat pedig úgy döntött, hogy Rogan fontosabb nekik.

Young tiltakozását egy azóta már nem elérhető nyílt levélben fogalmazta meg, melyben arról írt, hogy a kizárólag a Spotifyon elérhető Joe Rogan Experience adásonként mintegy 11 millió hallgatójával a világ legnagyobb podcastja, így befolyása hatalmas. Viszont többször is hallható volt már a műsorban járványügyi félretájékoztatás, illetve vakcina-szkeptikus álláspont.

Most a többszörös Grammy-díjas Joni Mitchell, és egyben Neil Young régi barátja, a vele való szolidaritás miatt is úgy döntött, hogy az ő zenéi sem maradhatnak a szolgáltatónál. "Felelőtlen emberek hazugságokat terjesztenek, amelyek emberek életébe kerülnek. Ebben a kérdésben Neil Younggal és a globális tudományos és orvosi közösséggel vállalok szolidaritást” – írta az énekesnő.

(Kiemelt kép: Washington, 2021. december 5. A John F. Kennedy Előadóművészeti Emlékközpont ez évi díjazottjai: Lorne Michaels kanadai-amerikai televíziós producer és forgatókönyvíró (hátsó sorban balról), Bette Midler amerikai énekesnő, színésznő (hátsó sorban jobbról), valamint Justino Díaz Puerto Ricó-i operaénekes, Joni Mitchell kanadai énekes-dalszerző, festőművész és Berry Gordy amerikai lemezproducer, dalszerző, filmproducer (első sor, b-j) a Kennedy Központ Előadóművészi Díjainak 44. átadási ünnepségén Washingtonban 2021. december 4-én. MTI/EPA/Pool/Consolidated News Photos/Ron Sachs)

 

A megvalósítással megbízott Városliget Zrt. szerint egy ekkora volumenű ingatlanfejlesztési projekt esetében, mint az Operaház, teljesen normális, hogy az átadás után még hibajavításokat végeznek. A hibajavítások azonban késnek, elhúzódnak, vagy az átadást követően hét hónappal még el sem készültek, és ez okozott már életveszélyes helyzetet is előadás közben.

Nik West, Rick Astley, a Thievery Corporation, a Dirty Loops és az Incognito is fellép a jövő évi Paloznaki Jazzpikniken. A tizenegyedik alkalommal megszervezett fesztivál 2023. augusztus 3-től 5-ig tart a Balaton-felvidéken közölték a szervezők kedden az MTI-vel.