Joni Mitchell is elhagyja a Spotify-t az oltásszkeptikus podcast miatt

Ő a második.

2022. január 29., 13:55

Szerző:

Neil Young után Joni Mitchell kanadai énekes-dalszerző is úgy döntött, hogy otthagyja a Spotify-t, írja a Deadline alapján a hvg.hu. Young néhány napja válaszút elé állította a szolgáltatót: vagy őt tartják meg vagy Joe Rogan podcastját, de a kettő együtt nem fog menni. A vállalat pedig úgy döntött, hogy Rogan fontosabb nekik.

Young tiltakozását egy azóta már nem elérhető nyílt levélben fogalmazta meg, melyben arról írt, hogy a kizárólag a Spotifyon elérhető Joe Rogan Experience adásonként mintegy 11 millió hallgatójával a világ legnagyobb podcastja, így befolyása hatalmas. Viszont többször is hallható volt már a műsorban járványügyi félretájékoztatás, illetve vakcina-szkeptikus álláspont.

Most a többszörös Grammy-díjas Joni Mitchell, és egyben Neil Young régi barátja, a vele való szolidaritás miatt is úgy döntött, hogy az ő zenéi sem maradhatnak a szolgáltatónál. "Felelőtlen emberek hazugságokat terjesztenek, amelyek emberek életébe kerülnek. Ebben a kérdésben Neil Younggal és a globális tudományos és orvosi közösséggel vállalok szolidaritást” – írta az énekesnő.

(Kiemelt kép: Washington, 2021. december 5. A John F. Kennedy Előadóművészeti Emlékközpont ez évi díjazottjai: Lorne Michaels kanadai-amerikai televíziós producer és forgatókönyvíró (hátsó sorban balról), Bette Midler amerikai énekesnő, színésznő (hátsó sorban jobbról), valamint Justino Díaz Puerto Ricó-i operaénekes, Joni Mitchell kanadai énekes-dalszerző, festőművész és Berry Gordy amerikai lemezproducer, dalszerző, filmproducer (első sor, b-j) a Kennedy Központ Előadóművészi Díjainak 44. átadási ünnepségén Washingtonban 2021. december 4-én. MTI/EPA/Pool/Consolidated News Photos/Ron Sachs)

 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.