Mozisiker: ez a film előzte meg az új Star Wars-filmet

A járvány után jól jött a moziknak.

2021. december 20., 13:09

Szerző:

A koronavírus-járvány ideje alatt bemutatott filmek között rekordot döntött debütálása első hétvégéjén a Pókember: Nincs hazaút, írja az MTI. Az amerikai és kanadai mozik jegyeladásából 253 millió dolláros (82,4 milliárd forintos) bevétel folyt be. Ezzel ez a hazai debütálása alapján harmadik legnagyobb sikerű hollywoodi produkció.

Világszerte összesen 587,2 millió dolláros (191,2 milliárd forintos) bevételt hozott a film a Sony Corp. közlése szerint.

A mozisiker régóta várt lökést adott az olyan mozihálózatoknak, mint az AMC Entertainment, a Cinemark és a Cineworld, amelyeket jelentősen sújtott a járvány hatása. Az amerikai és kanadai jegyeladások még a legoptimistább múlt heti jövendöléseket is túlszárnyalták: az elemzők 200 millió dollárra becsülték a várható bevételt. A Pókember: Nincs hazaút bevételével a Bosszúállók: Végjáték és a Bosszúállók: Végtelen háború című kasszasikerek mögött végzett, és megelőzte a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet.

(Kiemelt kép: Pókember-jelmezbe öltözött táncosok lépnek fel a szentpétervári metróban 2021. május 21-én késő este. Fotó: Olga Maltseva / AFP)

 

Február 4-én A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös megrendezésében ismét megtartják a koncertszezon egyik legpördősebb, legintenzívebb fesztiválját, a Prokofjev-maratont. Az egynapos fesztiválon lesznek nagyzenekari koncertek, intim kamarazene, filmvetítések és ingyenes hangversenyek is.

Európában is egyedülállóan veszélyeztetett múzeum és kulturális tér lett a budapesti, az államszocialista rendszer művészeti értékkel is bíró szoboralkotásait egybegyűjtő Memento Park, derült ki az intézmény közleményéből.

Az Adult Swim kedd este bejelentette, hogy minden együttműködést megszakított Justin Roilanddal, miután az ügyészség testi sértéssel és személyes szabadság korlátozásával vádolta meg az egyik legnépszerűbb animációs sorozat társalkotóját.