Megint szegényebb lesz Budapest, eltűnik egy csoda az Andrássy útról

2019. november 6., 12:28

Szerző:

Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell-kiállítását, a Miniversumot csaknem hatéves működése óta félmillió látogató kereste fel.  A folyamatos mozgásban levő, gigantikus terepasztal azonban január 31-én elbúcsúzik a közönségtől – írja a 24.hu.

Addig azonban még rengeteg újdonsággal készülnek: ismert filmjelenetekkel a Mátrixtól a Jokerig, exkluzív fotókiállítással az építésről és a kezdetekről, illetve különleges, karácsonyi installációval.

Fotó: Miniversum

Az Andrásssy úti Miniversum egy óriási, részleteiben kidolgozott terepasztal, amelyen Magyarország, Ausztria és Németország bizonyos tájai és nevezetességei láthatók. A kiállítás nemcsak a magyarok, hanem a külföldi turisták körében is igen népszerű.

„Az építésben és az üzemeltetésben részt vállaló kollégáinkkal az évek során egyedülálló alkotást hoztunk létre, de most más nagyobb ívű tervekbe szeretnénk kezdeni a társaimmal. Természetesen arra törekszünk, hogy a Miniversum értékeit és a márkanevet megőrizzük, és később újra bemutassuk újjászületett formájában” – tudatta Martisz Gábor, a Miniversum ügyvezetője.

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.