Koronavírusos lett Mick Jagger

Pár órával a kezdés előtt fújták le a Rolling Stones hétfő esti amszterdami koncertjét Mick Jagger koronavírus-fertőzése miatt.

2022. június 13., 20:50

Szerző:

A 78 éves zenész és énekes azután észlelte magán a Covid-19 tüneteit, hogy megérkezett Johan Cruijff ArenA futballstadionba, koronavírustesztje pozitív lett.

A szervező Mojo Concerts képviselője másfél órával a tervezett kezdés előtt jelentette be a színpadon, hogy a koncert elmarad, Jagger nem tud énekelni, nem tud játszani. A rajongók egy része már az arénában tartózkodott.

A zenekar közleményben fejezte ki mély sajnálatát, hangsúlyozva, hogy a közönség, a zenésztársak és a turnészemélyzet biztonsága elsőbbséget élvez. A koncertet egy más időpontban pótolják.

Az amszterdami a negyedik állomása lett volna az együttes 60. évfordulóját ünneplő Stones Sixty európai turnénak.
Egyelőre nem tudni, hogy Jagger megbetegedése miként befolyásolja a turné további menetét. A legközelebbi, berni koncert péntekre van kitűzve, a jövő héten pedig London szerepel a programban.

(Kiemelt kép: A Rolling Stones európai turnéjukon Madridban 2022. június 1-jén. Fotó: HANS KLAUS TECHT / APA / AFP)

Benjamin Appl világhírű német bariton és Villányi Dániel zongoraművész Franz Schubert Téli utazását adja elő a magyarországi deportálások 80. emlékévének kiemelt eseményén az Óbudai Zsinagógában szeptember 30-án 19 órakor. A koncert meglepetést is tartogat, hiszen Schubert kuriózumnak számító kórusművét, amelyet a 92. zsoltár héber szövegére komponált e koncert kedvéért tanulta meg Benjamin Appl.

Ady Endre és Léda kapcsolatának egyik tragédiája, hogy Léda 1907-ben halva született kislányt hozott a világra. Bár egyértelmű bizonyítéka nincs, Ady magáénak érezte a gyermeket. Néhány évvel később, már Ady halálát követően, szárnyra kapott a pletyka, hogy a költőnek van egy fia.