Meghalt Szirtes András

72 éves korában meghalt a filmrendező, operatőr, vágó, színész és zenész.

2023. szeptember 29., 10:56

Szerző:

Mély fájdalommalmal tudatjuk, hogy Szirtes András forgatókönyvíró, dramaturg, költő,vágó, operátőr, rendező, színész, zenész, különleges kísérletező filmes, mindenes, barátunk – 72 éves korában – tegnap itt hagyott bennünket – jelenti be a Magyar Filmművészek Szövetsége a Facebookon. Szirtes Andrást a Magyar Filmművészek Szövetsége saját halottjának tekinti.

 

Szirtes munkásságát háromszor a filmszmele különdíjával (1987, 1995, 1996), 1996-ban A filmkritikusok díjával, 1998-ban Balázs Béla-, 2011-ben pedig Herczeg Klára-díjjal ismerték el.

 

 

Pályatársa, Fodor Tamás színész szintén a közösségi médiában emlékezik meg a rendezőről. Tömören csak annyit írt: „ÉLT.”

(Forrás: Magyar Filmművészek Szövetsége Facebook-oldal.)

08:00

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!

Szent Iván napja az éve leghosszabb napja, éjszakája pedig évszázadok óta ihlet meg írókat és költőket. A nyár legmisztikusabb éjszakájához számos babona és hiedelem fűződik, a termékenységi rítusoktól az egészségvarázsláson át a szerelemvarázslásig.