Lemond és visszavonja a pályázatát Eszenyi Enikő

2020. március 19., 16:22

Szerző:

„Arra az elhatározásra jutottam, hogy a magam és mások méltóságának megőrzése érdekében a Vígszínház vezetésére beadott pályázatomat – annak ellenére, hogy a szakmai bizottság azt találta a legjobbnak – visszavonom, vígszínházi munkámat befejezem azzal a hittel, hogy Thália örök és halhatatlan"

– írta a Facebookon Eszenyi Enikő, a Vígszínház eddigi igazgatója.

Íme a teljes posztja:

A lemondás előtt röviddel az Index megtudta: a Fővárosi Önkormányzat

nem szeretné az elmúlt napokban több mint ötven színész által verbális erőszakkal és hatalmi visszaéléssel megvádolt Eszenyi Enikőt kinevezni

a Vígszínház igazgatói posztjára a jelenleg zajló pályáztatási folyamat végén.

„Szóljon az embereinek, hogy hívják fel az én embereimet. Tudják, hogy kik ők, tudják, hogy hol vagyunk, ne beszélgessünk a kib…tt interneten, lássuk, mit akarsz mondani” – nyilatkozta Noel Gallagher egy francia rádiónak adott interjúban.

 

Rákkal kezelik Paul Auster amerikai írót, a New York trilógia világhírű szerzőjénél még tavaly diagnosztizálták a betegséget, azóta kezelést kap – ezt az író felesége osztotta meg a nyilvánossággal a közösségi oldalán.

Életének 83. évében elhunyt Ambrus Éva Ferenczy Noémi-díjas keramikus, iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja – közölte az MTI-vel az MMA pénteken.