Most kell összefogni, ha akarunk egy Lánchidat Legóból

Csak a rajongókon múlik, hogy elkészül-e a Lánchíd legóverziója, amit bárki hazavihet. Amennyiben összejön a kellő szavazat a rajongói tervre. A Lego Ideas rendszerébe már felkerült a részletes látványterv, a megvalósulása már csak a kellő számú szavazaton múlik.

 

2023. november 17., 15:45

Szerző:

Felkerült a Széchenyi lánchíd a Lego Ideas ötlettárába – írja az Index. A Lego Ideas ugyanis lehetőséget ad a rajongók által bedobott ötletek megvalósítására is. Az ötleteket a Lego weboldalán tehetik közzé, ahonnan a cég dizájnerei kiválasztják ki a márka hírnevét öregbítő, megvalósításra érdemes tippeket.

A Széchenyi lánchíd legótervét november 10-én töltötte fel egy felhasználó, aki rendkívül részletes és profi látványtervet készített, még magát Széchenyi Istvánt is megtervezte legófiguraként. Az ötlet az első 60 nap alatt száz támogatót is szerzett.

Az ötleteket befogadó rendszerbe egy regisztrációt követően feltölthetjük az ötleteinket a weblapra, ahová szintén regisztrált látogatók szavazhatnak az elképzelésekre.

10 ezer szavazó elérésével kerül a világhírű cég „asztalára”, hogy foglalkozzanak-e érdemben egy-egy elképzeléssel, de ez még nem garancia a megvalósításra. Ahhoz, hogy versenyben maradjunk, az első évben össze kell jönnie ezer szavazatnak, majd újabb fél év alatt ötezernek s ha ez is megvan, akkor újabb fél év marad a szükséges 10 ezer voks elérésére.

(Kiemelt kép: egy gyerek Lego kockákkal épít a Lego Summer Birthday Bash évfordulóján készült rendezvényen 2020. május 25.én. Fotó: Tobias Hase/dpa via AFP)

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.