Legéndy Jácint: Sápatag fényben

Legéndy Jácint költő, performer, képzőművész Központi Zóna című verseskötete 2006-ban jelent meg. Legújabb kötete FBI: Maffiaszólam címmel a Prae gondozásában látott napvilágot. 

2023. február 15., 12:31

Szerző:

Legéndy Jácint 1976-ban született, Gödöllőn él. Költő, performer, képzőművész. Központi Zóna című verseskötete 2006-ban jelent meg a Balassi Kiadónál, RAF: Búcsúszimfónia című könyve pedig 2009-ben a Kalligramnál. Nyomólemez installációi és kollázsai legutóbb az ARTE Galériában, a Magyar Műhely Galériában, valamint a Kassák Múzeumban kerültek bemutatásra. Olykor underground klubokban, például a ZegZugban és a 101 Klubban ad elő avantgárd, táncos performanszokat.

Layout 1

 

Legújabb verseskötetei: Földalatti Oltár (Kalligram, 2019), FBI: Maffiaszólam (Prae, 2022).

(Fotó: Legéndy Jácint – Önarckép / XXVIII)

2024. április 25., 17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.